MatriXcoaching:

De MatriXmethode is ontwikkeld door Ingrid Stoop. Deze coachtechniek biedt een oplossing waar mensen zélf mee aan de slag kunnen bij volle hoofden, stress, blokkades, emotionele en mentale problemen, traumatische herinneringen en negatieve toekomstbeelden
Iedereen gebruikt een eigen manier om iets te doen, daarvan is men zich vaak niet bewust. Het gaat vanzelf. Een gecertificeerd MatriXcoach ontdekt, door het stellen van gerichte vragen, samen met de persoon (kind, puber of volwassene) de eigen beleving van de eigen strategie van het eigen probleem. De MatriXcoach begeleidt de persoon in één tot drie sessies naar de eigen oplossing van het eigen probleem. Kracht door eenvoud.

Hoe?

Ordenen van het hoofd.

Eén aspect van de MatriXmethode is ordening en structuur aanbrengen in je hoofd. Wel vaker hebben mensen ‘chaos’ in hun hoofd of loopt hun hoofd ‘over’. De MatriXcoach helpt om te achterhalen op welke manier informatie is opgeslagen en gaat na of de klant een handiger methode weet. Informatie wordt geordend opgeslagen en de klant bedenkt zelf welke informatie waardevol is en welke informatie overbodig is.
Resultaat: een ‘opgeruimd’ en helder hoofd waarin weer ruimte is voor nieuwe dingen en waarin bestaande kennis beter onthouden wordt.

Leren.

Vaak leren we dingen door het maken van fouten. Probleem: de foute informatie staat in ons hoofd, naast de goede informatie. Gevolg: we halen de informatie door elkaar. Denk maar eens aan de schrijfwijze van moeilijke woorden. Vaak hebben mensen wel drie of meer ‘versies’ van een bepaald woord in hun hoofd. Informatie ‘dwarrelt’ door het hoofd en wordt verward. Gevolg: onzekerheid, onrust en verwarring. Wat doet de MatriXcoach:
Basisinformatie zoals het alfabet, het honderdveld en een aantal veelgebruikte strategieën worden bewust opgeslagen op een daarvoor vrijgemaakte plek in het hoofd van de klant.
De klant leert, op een bij zichzelf passende manier, nieuwe informatie op te slaan, zodat dit in de toekomst handig en snel terug te vinden is. Zowel bij kinderen als volwassenen betekent dit: sneller kunnen lezen en rekenen, overzicht en ruimte in het hoofd.

Emoties.

De MatriXmethode werkt snel en succesvol bij emoties en angsten.

Angsten zoals: faalangst, angst voor bepaalde dieren, vliegangst, straatvrees, tandartsangst, extreme verlegenheid etc.

Emoties: frustraties, verdriet, onzekerheid, woede, heimwee, negatief zelfbeeld, het gevoel ‘anders’ te zijn of ‘er niet bij te horen’ en noem maar op.

Waarom hebben wij deze angsten en emoties? En waarom ervaart iedereen deze dingen anders?

In het verleden hebben we fijne en minder leuke dingen meegemaakt waardoor we vandaag beïnvloed worden. Je kunt er plezier of last van hebben. Datzelfde geldt voor wat er in de toekomst nog gebeuren gaat. Iedereen beleeft dingen op zijn of haar eigen manier. Dat betekent ook dat iedereen een eigen manier nodig heeft om angsten en emoties te veranderen in positieve gevoelens. Met behulp van de MatriXcoach verander je de beleving die je hebt bij bepaalde gevoelens.
Met behulp van de MatriXmethode halen we de angel eruit. We gaan samen op zoek naar de trigger(s) van die emotie. De emotie wordt gestuurd door onze zintuigen: ons zien, horen, voelen en denken. We gaan bewust de negatieve emoties weghalen en hiervoor in de plaats positieve, krachtige beelden, geluiden, gevoelens en gedachten zetten. Gevolg: De beleving van de klant bij een bepaalde angst of emotie is veranderd. De kracht is uit de negatieve emotie gehaald. De emotie belemmert je dan niet meer, je hebt er geen last meer van. Je kunt krachtig en positief verder.

Coaching op emoties werkt snel. Vaak zijn een of twee sessies voldoende. Ook kan de klant zich volledig veilig voelen. De MatriXcoach kan zelfs coachen zonder te weten wat de klant dwars zit!

Psychosomatische klachten.

Ook bij psychosomatische klachten (klachten waarvoor de arts geen verklaring heeft) en pijnklachten kan de MatriXmethode uitkomst bieden. Beleving van klachten kan worden veranderd door de persoon die de klachten heeft. Hebben we immers niet veel minder pijn als we vrolijk zijn? De ernst van de klachten hangt samen met onze beleving ervan. Voorbeelden van klachten waar de MatriXcoach iets kan: hoofdpijn, buikpijn, rugklachten, nekklachten, spierpijn en spanningspijnen.
Nb. Raadpleeg bij klachten altijd eerst een arts!